In september 2021 hebben Lindsay Thomas en haar man Martin De Groodt hun schouders gezet onder het opstarten van een Futsalclub. Hun project kreeg de naam FS Kids MD Erembodegem”. Bij de opstart telde de club een 20-tal leden, dit aantal is inmiddels toegenomen tot 118. We vroegen aan Lindsay Thomas om toelichting bij dit lovenswaardige project.

Bij FS Kids MD Erembodegem is iedereen welkom. Foto: RV.

“We zijn een sociale Futsalclub” luidt het bij Lindsay Thomas. “Wij werken samen met Uitpas regio Dender, daardoor kunnen jonge spelers bij ons komen zaalvoetballen aan een verminderd tarief. Bij mijn weten zijn wij de enige futsalclub die dit aanbiedt in de regio. Wie geen recht heeft op een Uitpas kan beroep doen op een afbetalingsplan. Men heeft dan gans het seizoen tijd om de betaling uit te voeren. Sommige jongens of meisjes betalen zelfs geen lidgeld. Deze jongeren worden meestal aan hun lot overgelaten en wij willen vermijden dat ze op straat blijven ‘hangen’. Samen met mijn man Martin De Groodt proberen we zo dicht mogelijk bij onze leden te staan. Ook na de wedstrijden volgen we hen op. Sommigen durven thuis of op school ook niet altijd zeggen waar ze mee zitten, wij proberen dit dan samen op te lossen. We doen er alles aan hen om hen van straat te houden. We volgen ook hun schoolprestaties op.”

“Donderdag hebben we al onze leden uitgenodigd om samen naar het zwembad te gaan” gaat Lindsay Thomas verder. “Dit hebben we kunnen doen dankzij de winst van ons tornooi. Wij doen dit gratis want alle winst wordt opnieuw geïnvesteerd in onze jongeren. Zo hebben we in het begin van het seizoen futsalschoenen gekocht voor zij die zich dat niet konden permitteren.”

“Tijdens de coronacrisis hebben wij onze voetbalschool opgestart, met als missie ‘voetbal voor iedereen’. Wijzelf hebben het in het verleden ook moeilijk gehad en moesten dan ook voor onze kinderen keuzes maken. Dit willen we niet voor andere kinderen, zij kunnen daar zelf niet veel aan doen.”

Futsal – FS Kids MD Erembodegem