De dames van FC Bosdam staan na elf speeldagen op de vijfde plaats. Het zijn vooral de laatste drie wedstrijden die hen punten hebben gekost. We vroegen aan coach Dimitri Boon hoe hij terugblikt op de prestatie van zijn dames.

Coach Dimitri Boon (FC Bosdam Beveren dames). Foto: RV.

“Door het vertrek van zes speelsters en slechts twee aanwinsten wisten we op voorhand dat ons geen makkelijk seizoen wachtte” luidt het bij Dimitri Boon. “Gelukkig kunnen we vertrouwen en beroep doen op speelsters van het B-team. Niemand had verwacht dat we met deze beperkte kern bij de jaarwisseling op de vijfde plaats zouden staan. Maar als we naar de heenronde kijken dan hadden we eigenlijk in de top drie moeten staan.”

“In het begin van het seizoen hebben we iets teveel punten laten liggen, we speelden iets teveel keren gelijk. Dit was ondermeer het geval tegen STVV en Genk, twee wedstrijden die we altijd hadden moeten winnen. Opvallend is ook dat verscheidene ploegen naar Bosdam komen met de ingesteldheid om in de eerste plaats niet te verliezen. Ook tegen de buren van Melsele verdienden we om te winnen, maar tegen een geparkeerde bus is het niet makkelijk om de ruimte te vinden. Doordat ons team niet gewend is om zoveel aan de bal te zijn, maken we soms de verkeerde keuze. Dit is echter een kwestie van tijd.”

“De laatste drie matchen hebben we teveel goals tegen gekregen en was het evenveel keer een overdreven resultaat. Zo domineren we tegen Kontich het gebeuren, maar konden we niet direct scoren en slikken we drie te vermijden doelpunten. Ook tegen KV Mechelen hadden we kansen en kon het alle kanten uit. Met de kwaliteit waarover Mechelen beschikt mag je natuurlijk niets weggeven. Op Vosselaar was het veld gewoon onbespeelbaar en misten we bovendien, door examens, maar liefst vier kernspelers.”

“Door de kleine en heel jonge kern doet de kalender ons de das om. Midden in het seizoen zijn we drie weken vrij, maar in de examenperiode moesten we wel wedstrijden spelen. In januari zal dat niet anders zijn, eerlijk gezegd begrijp ik dat niet.”

“Ik wil natuurlijk niet negatief zijn want onze dames zijn enorm aan het groeien in het spel en in hun kwaliteiten. Er zit zeker nog een groeimarge op en er komt ook nog extra jong talent aangestormd. In het tweede deel van de competitie moeten we vooral naar onszelf kijken en verder groeien, enkel zo kunnen we de anderen bijbenen en in de top vijf blijven.”

“Mijn groep mag trots zijn op zichzelf. We weten dat ons nog een zwaar seizoen wacht, waar iedereen elke match 100% zal moeten zijn. De boodschap is dan ook om iedereen fit en wedstrijdklaar te krijgen. Gelukkig bleven we gespaard van blessures, maar daar zetten we dan ook sterk op in. Enkel Van Peteghem zit al twee seizoen in het sukkelstraatje.”

“Dit seizoen moet niks, maar als je niet speelt om bovenaan in het klassement mee te doen dan kan je beter niet spelen. Bij Bosdam hebben we wel degelijk ambitie en kijken dan ook met vertrouwen naar de toekomst. Volgend seizoen willen absoluut meespelen voor het hoogste. We zijn dan ook op zoek naar versterking, speelster met ervaring in alle linies. Als er speelsters zijn die ons naar eerste nationale willen loodsen mogen zich dus zeker aanmelden.”

Voetbal – Vrouwen Interprov. B (V) – Bosdam Beveren – dames