In een mededeling op Facebook meldt Ken Van Damme dat hij de samenwerking met FC Lebbeke, na 6,5 seizoenen, stop zet. “Het is een beslissing met spijt in het hart, maar jammer genoeg was dit de juiste keuze” luidt het. We blikten met Ken Van Damme even terug op zijn carrière.

Ken Van Damme (FC Lebbeke).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het was zeker niet mijn bedoeling om de club op deze manier te verlaten” aldus Ken Van Damme. “Het is jammer dat één iemand mijn naam op een negatieve manier heeft behandeld. Ik achtte een verdere samenwerking dan ook niet meer mogelijk, waardoor ik helaas mijn contract heb ontbonden.”

“Ik kijk alleszins met een heel goed gevoel en fier terug op wat ik de afgelopen zeventien seizoenen als voetballer heb gepresteerd. Ik heb het geluk gekend om weinig zware blessures te hebben gehad. Ik ben met twee clubs gepromoveerd en ben nooit gedegradeerd.”

“Alles is begonnen bij de jeugd van het toenmalige RC Lebbeke, daarna ging het naar E. Aaalst en SC Lokeren om dan op 17-jarige leeftijd terug te keren naar E. Aalst. Daar heb ik tien seizoenen in het eerste elftal gespeeld. Dan volgde FC Lebbeke, waar ik aan mijn zevende seizoen bezig was.”

“Al de mooie herinneringen opsommen zou teveel zijn. Eén ervan is alleszins de kampioenmatch met Aalst en de vele carnavalmatchen in een uitverkocht en kolkend Pierre Cornelisstadion. Uiteraard hoort in het rijtje ook de promotiewedstrijd met FC Lebbeke bij. Dit zijn enkele momenten die alleszins in mijn geheugen gegrift staan.”

“Door de jaren heen heb ik veel trainers zien passeren, met heel veel heb ik een heel correcte samenwerking gekend. Het is dan ook heel moeilijk om er daar eentje uit te pikken. Ik denk aan de impact van een Regi Van Acker of een Dirk Geeraerd en het succes van Bart Van Renterghem. Het allerlaatst kijk ik ook met een positief gevoel terug op de samenwerking met Tom De Cock. Hij was trainer in mijn laatste seizoen in Aalst. Door omstandigheden was dit zeker niet de beste samenwerking. In Lebbeke zijn we 2,5 jaar geleden terug samengekomen en ik kan alleen maar op een heel respectvolle samenwerking terugkijken. Ik ben dan ook fier op de successen die we hebben gerealiseerd.”

“Wat mij betreft is dit zeker geen definitief einde, ik sta zeker open voor nieuwe uitdagingen. Of dit op of naast het veld zal zijn, dat zal de toekomst uitwijzen.”

Voetbal – 2de afdeling B (M) – FC Lebbeke