Toen KSK Kallo, op het veld van Sp. Waasmunster, bij de rust 0-2 voor stond leek het alsof zij zouden afstevenen op winst. Het draaide echter anders uit, want na affluiten stond het 2-2 gelijk. Daar waren ze bij Kallo allerminst tevreden mee.

Logo KSK Kallo (RV)

“De eerste kans was voor Waasmunster, zij waren ook iets meer in balbezit” aldus Ronald De Somviele. “Nochtans waren wij het gevaarlijkst op de tegenaanval. Op aangeven van Alkoubai kwam Atty alleen voor de thuisdoelman en maakte er 0-1 van. Waasmunster kreeg het moeilijker en wij kwamen er een paar keer goed uit. Op een tegenaanval maakte Dahi er 0-2 van. Kort daarop kwam De Jonghe alleen voor de keeper, maar deze wist de 0-3 te vermijden.”

“Ik zeg het niet graag maar, maar in de tweede helft heeft de scheidsrechter de thuisploeg terug in de wedstrijd gebracht. Waar we in de eerste helft al niet gelukkig waren met een aantal beslissingen, ging dit van kwaad naar erger. Eerst werd Alkoubai teruggefloten nadat hij uit de rug van twee man alleen op de doelman af ging. Iets later werd een fout van Waasmunster niet gefloten en als we de bal op een reglementaire manier heroverden werd er wel geblazen.”

“Ik moet wel zeggen dat Jelle Maes de bal geweldig mooi binnentrapte en zo de 1-2 maakte. Maar in onze ogen had die vrije trap er nooit mogen komen. Na wat protest kregen we de ene gele kaart na de andere en werd elke fase in het voordeel van de thuisploeg gefloten. Na een kwartier in de tweede helft haalde Taho de bal van de lijn met de hand. Het gevolg was rood en een strafschop, deze werd echter gemist. Met tien tegen elf was Waasmunster volledig aan het commando en was het voor ons redden wat er te redden viel. Op vijf minuten voor tijd werd het 2-2 en was het knokken om dat puntje te behouden. De tweede helft, met een man meer, heeft Waasmunster ons weggedrukt. Dat neemt niet weg dat bij ons vooral de gedachte leeft dat de scheids hen terug in de match gebracht heeft.”

“Ook naar de volgende wedstrijden is dit geen cadeau, aangezien Pieters en De Jonghe hun derde gele kaart genomen hebben. Ook de schorsing van Taho zal daarna nog volgen. Dit is al bij al een zware tol die we betalen voor een puntje, maar dat is voetbal zeker. Kemzeke wordt volgende week een moeilijke klip, maar dan is het tijd voor anderen om op te staan.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KSK Kallo