Met doelpunten van Jochen Calle en Lloyd Van Landeghem won zondagnamiddag HRS Haasdonk met 1-2 van Zeveren Sportief. Zaterdag verwelkomt men op de Poerdam hekkensluiter FC Kleit Maldegem, dat vorig weekend 1-1 gelijk speelde tegen KVE Drongen.

Jochen Calle (HRS Haasdonk).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Niettegenstaande hun plaats in het klassement hadden we ons tegen Zeveren verwacht aan een moeilijke wedstrijd” luidt het bij Jochen Calle. “Ik denk dat we dan ook terug mogen kijken op een overwinning op karakter. Niettegenstaande Zeveren op de voorlaatste plaats staat hadden ze tot voor het voorbije weekend thuis nog maar eenmaal verloren.”

“Al snel werd duidelijk dat, op een moeilijk bespeelbaar veld, het een match met vele duels zou worden. Ik ben alleszins blij dat ik op een stilstaande fase onze ploeg op voorsprong heb kunnen brengen. Op tien minuten voor het affluiten trapte Lloyd Van Landeghem de 0-2 tegen de netten. Dit moest zorgen voor ademruimte, maar die kwam er niet want amper een minuut later stond het 1-2 na een owngoal. Dit betekende wel dat we de focus moesten houden tot het einde, gelukkig leverde dit ons uiteindelijk wel de drie punten op.”

“Ook de volgende match zal er moeten geknokt worden. Kleit is een tegenstander die we ons uit de heenronde nog goed herinneren. Na ons verlies met 5-4 hebben we tegen hen nog iets goed te maken. Ik hoop dat we, net als het voorbije weekend, als ploeg opnieuw een vuist kunnen maken en terug de zege kunnen thuis houden. Indien we in de top drie willen terecht komen dan zal deze match zeker moeten gewonnen worden. Ik hoop dat we op ons eigen veld meer ons spel kunnen spelen en er vaker voetballend kunnen uitkomen.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – HRS Haasdonk