Na twee nederlagen op rij ging FC Eksaarde op het veld van SVE Bazel winnen met 0-3. Aanstaande zondag staat Eksaarde, met de komst van VKS Hamme-Zogge, alvast voor een zware opdracht. Het wordt dan ook uitkijken of Eksaarde erin slaagt om de zegereeks van Hamme-Zogge te stoppen.

Nick Fiers (FC Eksaarde).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Als we nog iets wilden betekenen in het klassement dan moest er op Bazel gewonnen worden” stelt Nick Fiers. “We zijn gretig aan de wedstrijd begonnen en na een kwartier kwamen we met een afstandsschot van mezelf ,vanop twintig meter, 0-1 voor.”

“We zijn daarna blijven drukken. De tweede goal viel kort na de rust toen Isi Asemota alleen op de keeper afging, waarna hij de bal naast de Bazelse doelman binnenschoof. Daarna heeft de thuisploeg nog enkele kleine doelkansen gehad, maar noch onze verdediging noch onze keeper waren te verschalken. In de slotfase viel dan nog de 0-3 via een vrije trap van Isi Asemota en die door Ruben Stuer in doel werd gewerkt. Ik vind het een meer dan terechte overwinning.”

“We weten dat er met de komst van Hamme-Zogge een klepper op bezoek komt. Het is een zeer sterke ploeg met heel wat kwaliteiten. Vermits Hamme-Zogge, ingeval van winst, de tweede periode kan pakken is het voor hen toch wel van moeten. Wij bekijken het wedstrijd per wedstrijd. We willen elke match winnen en gaan dus ook zondag tegen Hamme-Zogge vol voor de winst.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – FC Eksaarde