De heren van HBC Dendermonde leden de voorbije speeldag een nipte 19-20 nederlaag tegen Desselgem. Komende zaterdag maken ze de verplaatsing naar rode lantaarndrager Merksem.

De heren van HBC Dendermonde. Foto: RV.

“Na de nederlaag tegen leider Brasschaat komt het verlies tegen Desselgem heel hard aan” aldus T1  Pieter Synquintyn. “We misten enkele opbouwers waardoor we enerzijds wat gestalte in de verdediging misten, maar anderzijds ook shotkracht uit de tweede lijn.”

“Ik vind dat er verdedigend goed werd samengewerkt, waardoor Desselgem het moeilijk had om te scoren. Jammer genoeg vonden ook wij niet vaak genoeg ruimte in aanval. Dat neemt niet weg dat we over gans de wedstrijd genoeg kansen hebben gehad om de match naar ons toe te trekken. Het ontbrak ons echter aan efficiëntie.”

“Komend weekend spelen we inderdaad tegen Merksem, dat met een heel jong team speelt. We moeten deze match van de eerste minuut serieus nemen, zo niet zou het jeugdig enthousiasme wel eens de bovenhand kunnen krijgen. Ik hoop alleszins dat de vorige twee wedstrijden niet door het hoofd van onze spelers blijft spoken.”

“Als ik terugblik op de competitie tot nu toe dan ben ik er van overtuigd dat, indien we voltallig staan, men ons zeker tot de beste ploegen uit onze reeks mag rekenen. Jammer genoeg hebben we dit seizoen al vaak te kampen gehad met blessures en andere afwezigheden. Een plaatsje bij de eerste drie behoort volgens mij zeker tot de mogelijkheden.”

Handbal – Liga 2 (M) – HBC Dendermonde