Met twee doelpunten van Djeff Smet en twee van kapitein Jim Van Osselaer won VW Hamme vlot met 1-4 op het veld van Eendracht Aalter. Door het gelijkspel van Voorde-Appelterre staan de Wuitens op een knappe tweede plaats. Het wordt nu vooral uitkijken naar de komst van leider Tempo Overijse.

Djeff Smet (VW Hamme). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Ik vond het toch niet echt helemaal vlot gaan” aldus doelpuntenmaker Djeff Smet. “Voetballend ging het nochtans zeer goed, we scoorden ook al na enkele minuten via Jim Van Osselaer. Kort voor de rust scoorde ik dan de 0-2, wat heel belangrijk was voor ons.”

“De tweede helft was het moeilijker, temeer we redelijk snel de 1-2 tegen kregen. We hebben daarna de 1-3 en 1-4 op het scorebord gezet en dan was de match gespeeld natuurlijk.”

“Komende weekend tegen Tempo Overijse verwacht ik mij aan een heel pittige match. De nummers één en twee van het klassement die tegenover elkaar staan is altijd mooi. We zullen er wel moeten staan van bij het begin en zoals ik al eerder zei zal iedereen van de ploeg, van het nummer één tot en met het nummer zestien, voor elkaar door het vuur moeten gaan.”

“Tot nu vind ik dat we in de competitie al een heel mooi parcours hebben afgelegd. We zullen de laatste matchen van dit seizoen dan ook aanzien als finales, wees maar zeker dat we tot aan het laatste fluitsignaal alles zullen geven.”

Voetbal – 3de afdeling A (M) – VW Hamme