Voor de 36-jarige Bernard Van Eetvelde is de cirkel rond. Hij zette zijn eerste voetbalstappen bij Heikant Zele en zet daar nu, vele jaren later, een punt achter zijn voetballoopbaan.

Bernard Van Eetvelde (Heikant Zele). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik ben inderdaad bij Heikant Zele begonnen toen ik zes jaar was” blikt Bernard Van Eetvelde terug. “Twee jaartjes later ben ik naar Sporting Lokeren gegaan, waar ik mijn ganse jeugdperiode nationaal heb gespeeld. Toen ik universitaire studies ging doen ben ik terug provinciaal gaan voetballen, eerst bij Heikant, vervolgens ging het naar Robur, SKL Doorslaar, om daarna terug te keren naar Heikant. Het is daar dat ik de laatste tien jaar gevoetbald heb. Het hoogtepunt was vorige seizoen, met de promotie naar eerste provinciale. Je merkt meteen welke ploeg de rode draad is geweest in gans mijn voetbalcarrière.”

“Zoals ik al zei was het sportieve hoogtepunt het jaar in eerste provinciale met Heikant. Eigenlijk onthoud ik vooral het voetbalplezier dat ik gedurende zeventien jaar heb mogen beleven. Het voetbal was een sport die ik altijd met heel veel passie heb gedaan en dat op een goed niveau, bij mooie clubs. Hieruit zijn ook mooie vriendschappen gegroeid met medespelers, trainers, supporters en tegenstanders. Dat zijn vriendschappen die zullen blijven duren, ook na het voetbal. “

Bernard Van Eetvelde (Heikant Zele). Foto: RV.

“Wat ik ook enorm apprecieer is de mooie afscheidsmatch op Heikant, met tal van initiatieven van medespelers, vrienden, het clubbestuur en supporters. Het laatste jaar voelde ik dat ik niet meer het niveau haalde dat nodig was om mijn ploeg sportief de nodige meerwaarde te bieden. Dat is dan ook de reden waarom ik beslist heb om te stoppen. Ik heb wel nog statistieken gehaald, maar voor mij was dat niet voldoende om nog een extra seizoen te spelen.”

“Ik heb altijd alleen maar gevoetbald, ik heb dus geen andere hobby’s. De toekomst zal wel uitwijzen of fietsen, lopen of padel mijn nieuwe hobby wordt. “Ik ben sowieso bezig om mijn zoontje op te leiden, in de hoop dat hij ooit bij Barcelona kan gaan spelen” rondt Bernard Van Eetvelde het gesprek af met een kwinkslag.

Voetbal – 2de provinciale C (M) – Heikant Zele