In de eerste ronde van de Beker van België werd KSK Beveren uitgeschakeld door de buren van Svelta Melsele. Na de 1-1 stand na het laatste fluitsignaal moesten strafschoppen de beslissing brengen. Hierin trok de thuisploeg aan het langste eind. De ontgoocheling was dan ook behoorlijk groot bij KSK Beveren.

Coach Kristof Smet (KSK Beveren). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We hebben zelf te weinig gebracht en hadden teveel respect voor onze tegenstander” klinkt het bij coach Kristof Smet. “We zijn bijgevolg in de eerste plaats ontgoocheld in onszelf. Het is nog vroeg, maar we hebben zeker niet het verhoopte niveau gehaald. Uiteraard hadden we graag een ronde verder gegaan, dan hadden we onze supporters een thuiswedstrijd kunnen aanbieden.”

“In de eerste helft hadden we de wedstrijd nog redelijk onder controle, al was het duidelijk dat ons tempo te laag lag. Een jeugdig, maar toch vrij goed georganiseerd Melsele speelde met energie en enthousiasme.  In de eerste helft stelde het ons enkele malen op de proef. Op een vrije trap kwamen we, na een kwartier, via Yannick Put op voorsprong.”

“Na een halfuur kwam de thuisploeg gevaarlijk opzetten vanuit een goed blok en met diepgang en snelheid in hun spel. Niettegenstaande we al enkele keren gewaarschuwd waren lieten we ons toch verrassen en stond het net voor de rust 1-1.”

“Tijdens de rust waren er enkele wissels en was het vooral zoeken naar elkaar en de juiste combinaties. We kregen wel enkele goeie kansen, maar maakten ze niet af. Aan de overzijde had ook Melsele een tweetal goeie counters die ze niet afwerkten. De match eindigde dus op 1-1, waarna penalty’s volgden.”

“Strafschoppen nemen is uiteraard een loterij, jammer genoeg trokken we hierbij aan het kortste eind. Jammer, maar de focus gaat naar de competitie. Daar zal het toch allemaal moeten gebeuren. We gaan zeker niet panikeren, maar het moet merkelijk beter. Ik verwacht toch dat enkele jongens zich in de komende weken meer gaan tonen. Het is nu de opdracht om een duidelijke speelwijze te ontwikkelen met daarin passie en gedrevenheid om wedstrijden te winnen.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – KSK Beveren