In de eerste ronde van de Beker van België stonden met het duel tussen Heikant Zele en Grembergen twee ploegen tegenover elkaar die vorig seizoen nog in eerste provinciale speelden. Het waren uiteindelijk de bezoekers die zich wisten te plaatsen voor de volgende ronde.

Senne Van Ransbeeck was vorig seizoen nog actief bij Eendracht Zele. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het voelde toch wel een beetje speciaal om in de voorbereiding tegen een reeksgenoot te spelen’ aldus Senne Van Ransbeeck. “In de eerste helft heeft de wind een vrij grote rol gespeeld. Onze crossballen kwamen er door de tegenwind moeilijk uit.”

“Tot mijn grote verbazing kreeg ik na een halfuur wedstrijd een rode kaart onder de neus geduwd. Dat nam niet weg dat we met een man minder een minuut later op voorsprong kwamen via Wannes Van de Weghe. Door die numerieke minderheid was de organisatie toch wel een beetje zoek, met als gevolg dat we voor de rust nog twee tegentreffers moesten incasseren.”

“Tijdens de rust heeft onze coach bijgestuurd en hebben we met tien man de tweede helft gedomineerd.  Het was dan ook bijzonder jammer dat de gelijkmaker niet wou vallen. In de slotfase hadden we nog een uitgelezen kans om, van op de stip, de gelijkmaker te scoren. Met een magistrale redding pakte de Grembergse doelman Brent Van Steelandt deze penalty.”

“Het gevolg is dat we uit de Croky Cup liggen, wat jammer is. We hadden er echt onze zinnen opgezet om volgende week de verplaatsing naar Roeselare te maken. Het wordt nu zaak om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de competitie, zodat we zo snel mogelijk terug kunnen naar de reeks waar we thuis horen, zijnde eerste provinciale.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – Heikant Zele