Scheldejeugd Temse is het voorbije weekend in de Beker van Vlaanderen sterk van start gegaan. Zij wonnen op Lommel C en hielden tegen Tienen, een ploeg uit eerste landelijke, de punten thuis.

Coach Mathias Vermeulen (Scheldejeugd Temse). Copyright: RV

“Het was een zeer succesvol weekend” aldus een tevreden Mathias Vermeulen. “Tegen Tienen hebben we een sterke collectieve prestatie neergezet, vooral in verdediging. Ons eerste shot viel binnen en dat gaf een mentale boost. Niettegenstaande we maar konden roteren met zeven spelers, hebben we het fysiek goed volgehouden. Die fysieke wedstrijd speelde ons wel parten in Lommel, waar ik maar over zes spelers beschikte. Dat neemt niet weg dat dat we daar, misschien eerder onverwacht, de zege hebben gepakt. Deze twee overwinningen waren vooral een grote opsteker voor de teamgeest.”

“Komend weekend spelen we tegen Black Boys, die een reeks hoger spelen” gaat Mathias Vermeulen verder. “Ik speel elke wedstrijd om te winnen en ik verwacht dit ook van mijn spelers. We zijn nog in opbouw, maar thuis kunnen we vaak iets meer.”

Basketbal – 1ste provinciale (M) – Scheldejeugd Temse