In vierde provinciale E start men al direct met een leuke affiche, met het duel tussen WS Sombeke en Sint-Pauwels. Beide teams worden naar voorgeschoven als kandidaat voor een top vijf plaats.

Coach Guy Ringoot (WS Sombeke). Foto RV.

“We openen inderdaad thuis tegen Sint-Pauwels, een ploeg die zeker niet te onderschatten valt” aldus Guy Ringoot. “Ze beschikken over een goede coach en hebben redelijk wat inkomende transfers gerealiseerd. Dit maakt van hen een te duchten team.”

“Net zoals bij alle andere matchen is het moeilijk om onze kansen in te schatten. Vorig seizoen hebben we het heel goed gedaan tegen de top-5 ploegen, maar verloren al te gemakkelijk kostbare punten tegen ploegen uit de rechterkolom. Wie de eindronde wil spelen moet nog meer consistentie in zijn uitslagen krijgen.”

“Het is onze ambitie om telkens beter te doen dan het vorige seizoen. Dit vertaalt zich dan in een plaats in de top-5. Uiteraard zijn we realistisch genoeg om te beseffen dat we zowel op training als tijdens wedstrijden zullen moeten knokken om een mooi verhaal te schrijven. Met academisch voetbal alleen red je het niet in vierde provinciale en soms moet je zoals Johan Boskamp eens zei ‘gif in je flikker hebben’ en een vuist kunnen en willen maken op momenten dat het wat minder vlot.”

“Onze inkomende transfers hebben reeds hun waarde getoond en de spelers die gebleven zijn hebben mij vorig seizoen al hun sterktes getoond. Zij krijgen dan ook het volste vertrouwen, we hebben dan ook het gevoel dat ons huiswerk af is. Ik heb de voorbije maand een ploeg met ambitie gezien.”

“Qua sfeer is het al een paar keer ‘vollenbak’ geweest, wie me kent weet dat ik geen genoegen neem met enkel maar feestjes. Ik werd binnengehaald om matchen te winnen, dat is mijn belangrijkste taak. Maar, ik zal nooit ‘neen’ zeggen tegen een overwinningsfeestje met mijn team. Ik wens trouwens alle teams in onze reeks een leuk en succesvol seizoen toe.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – WS Sombeke