In tweede landelijke voert Panters Baasrode, na vier speeldagen, het klassement aan. Zij zijn de enige ploeg die dit seizoen nog ongeslagen is. De voorbije speeldag stuurden ze BC Sint-Niklase Condors met lege handen terug naar het Waasland.

Jarne Van der Straeten (BBC Panters Baasrode). Copyright: Dorien Verhulst

“De wedstrijd is aan een stevig tempo gestart” aldus Jarne Van der Straeten. “Tijdens de eerste helft lukte het ons niet om de tienpuntenkloof vast te houden. Na de rust hebben we Condors, met onze agressiviteit in defense, verrast. Hierdoor liepen we verder uit en wisten we de overwinning binnen te halen. Uiteraard zijn we met deze vier op vier tevreden.”

“We ambiëren een plek in de top drie” gaat Van der Straeten verder. “We zitten dus goed op schema. Door de nieuwe vorm van de competitie is niet aangewezen om steken te laten vallen. Volgende week wacht ons een belangrijke thuismatch tegen Knesselare, een ploeg die eveneens meedraait in de bovenste helft van het klassement. Winnen is dus de boodschap. Met het team zitten we in de juiste flow, maar het is belangrijk om nederig te blijven en hard te blijven werken op training.”

“Met onze brede kern is het voor andere ploegen moeilijk om onze aanval te stoppen” stelt Jarne Van der Straeten. “Elke week kan iemand anders het voortouw nemen. Ikzelf schoof dit seizoen door vanuit de B-ploeg, die in eerste provinciale speelt. Ik durf te stellen dat ik mij alvast goed heb ingewerkt. Met de ervaren Seppe Vernaeve heb ik in ieder geval een goede leermeester om progressie te blijven maken.”

Basketbal – 2de landelijke  (M) – BBC Panters Baasrode