In de thuiswedstrijd tegen FC Gullegem kwam Toon Janssen met Sporting Lokeren-Temse niet verder dan een 3-3-gelijkspel. Nochtans leken de Lokeraars aan de rust de schaapjes op het droge te hebben met een 3-2-tussenstand.

Toon Janssen (Sporting Lokeren-Temse): “Ik vond ons iets minder scherp dan de afgelopen weken” . Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Het is een zeer jammerlijk puntenverlies”, legt middenvelder Toon Janssen uit. “In balbezit speelden we een goede eerste helft. Maar op de eerste de beste counter van Gullegem was het meteen prijs. Mede doordat we in balverlies niet goed opgesteld stonden. Daarna zijn we rustig verder blijven combineren. Na doelpunten van Simon Vermeiren en Julien Vercauteren stond er terecht 2-1 op het scorebord. Echter gaven we de twee Gullegemse goals zomaar weg. In het slot van de wedstrijd kregen we nog twee grote kansen om de drie punten op Daknam te houden.”
“Over het algemeen bekeken vond ik ons iets minder scherp dan de afgelopen weken. En dan weet je dat je tegen alle ploegen punten kan verliezen. De boodschap is nu om niet te beginnen panikeren en gewoon volgende week, op en tegen Oostkamp, de draad weer op te pikken.” Eén van de werkpunten bij de troepen van coach Hans Cornelis is het positiespel in balverlies alsook de scherpte in verdediging. “Op restverdediging wordt steeds gehamerd”, gaat Janssen verder. “Het is ook een zeer belangrijk aspect omdat we aanvallend voetbal willen brengen. We moeten meer een killer zijn op defensief vlak.” Door het gelijkspel blijft Sporting Lokeren-Temse hangen op de vijfde plaats. “In deze fase van de competitie moeten we enkel naar onszelf kijken. Maar we zien ook wel naar de andere uitslagen. In de stand hadden we tweede kunnen staan mits een zege, een gemiste kans dus.”

“Sinds kort werk ik twee dagen per week als flexi-jobber, en dat in combinatie als student vastgoed in avondschool. Ik werk dan van 4u30 tot 13u30. Om vervolgens samen met Alexander Maes en Jelle Merckx rond 16u te vertrekken naar Lokeren. Het zijn lange dagen maar het is zeker en vast te doen”, besluit Toon Janssen.