In de voorronde van de Beker van Oost-Vlaanderen wonnen de dames van Basics Melsele met 46-72 van Haantjes Oudenaarde. Komend weekend zijn ze vrij, waarna de competitiewedstrijd volgt tegen Zonhoven.

Emelie Covents (Basics Melsele A dames). Foto: RV.

“De wedstrijd tegen Oudenaarde was er eentje die we uiteraard moesten winnen” klinkt het tevreden bij Emelie Covents. “Gelet op het reeksverschil kregen ze een voorgift van tien punten, we hadden dus eerste wel wat in te halen. Aangezien we vorig seizoen samen in eerste provinciale gespeeld hebben kenden we hen. Vanaf het tweede quarter hebben we geleidelijk aan afstand van hen genomen. We zijn dan ook blij dat we deze wedstrijd hebben gewonnen.”

“We hebben in het tussenseizoen de stap gezet naar tweede landelijke en het klopt dat dit toch wel een serieuze aanpassing is. Het tempo en de druk ligger merkelijk hoger, eigenlijk hoger dan we hadden verwacht. Zoals je aan de score kan zien waren de eerste wedstrijden zeer moeilijk. Ik vind wel dat we tegen Willebroek een heel goede wedstrijd gespeeld hebben, dat moet ons vertrouwen geven voor de volgende wedstrijden.”

“Onze volgende competitiewedstrijd is op 12 november tegen Zonhoven. Ik ken die ploeg niet, dat wordt dus een verrassing. Ik denk niet dat het een goed idee is om af te gaan op de rangschikking. We zien wel, elke wedstrijd moet gespeeld worden.”

“Ik kan wel met zekerheid zeggen dat we zowel individueel dan als ploeg aan het groeien zijn. Ik ben alleszins blij dat we de stap naar tweede landelijke gezet hebben, op die manier kunnen we zien of we dit niveau waard zijn. Indien dit niet het geval is dan hebben we toch maar ons uiterste best gedaan en vooral geprobeerd. Eén ding is zeker we zullen er veel uit geleerd hebben.”

Basketbal – 2de landelijke (V) – Basics Melsele A