Na elf wedstrijden telt Basics Melsele A 25 punten, waarmee ze net evenveel punten tellen als BBC Croonen Lommel. Mailleux Comblain voert het klassement aan en telt vier punten meer. Helemaal tevreden is coach Dave Van Den Brande niet.

Dave Van Den Brande (BBC Basics Melsele A).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We hebben vier matchen verloren, waarvan er twee te vermijden waren” aldus Dave Van Den Brande. “Ik ben dus matig tevreden. De laatst verloren wedstrijd was uit tegen Neufchâteau, waar we het moesten stellen zonder Gorremans en Hockins. Dit ging gepaard met een enorme foutenlast, die er voor gezorgd heeft dat we in het vierde quart ten onder zijn gegaan. Het is duidelijk dat we nog wel wat werk voor de boeg hebben.”

“Dit betekent dat de maand januari zich voor ons als enorm belangrijk aankondigt. In die periode spelen we voor de competitie tegen de andere toppers uit onze reeks en ook nog in de kwartfinale van de Beker van Vlaanderen tegen Limburg United B.”

“Uiteraard gaan we elke wedstrijd voluit om te winnen, op die manier gaan we proberen om een zo goed mogelijke uitgangspositie te hebben enerzijds in de volgende competitiefase en anderzijds om verder te bekeren.”

Basketbal – Top Division Men 1 (M) – BBC Basics Melsele